Lamm flås! HELT SJUKT! Djurplåger!

Jag förstår inte hur detta får förekomma i vårat samhälle!
http://www.tv4.se/612049.html
Att flå lamm utan bedövning.
Det måste finnas en bättre metod!
Sen sitter de och säger att till 2010 så ska de komma på en annan metod.
Tills dess tänker de fortsätta med detta djurplågeri.
Hur f*n kan man säga något sånt?
Hur kan man tillåta att djurplågeriet fortsätter?!
De som utför dessa övergrepp och djurplågeri borde få samma behandling!
Så får man se vad de tycker om det efteråt.
Det jag inte förstår är vad de har för fel,
vad de har för fel i sina hjärnor,
de som utför sånt här.

Vad tycker ni man ska göra åt sånt här??
Skriv i kommentarer...


Träningen går bra!

Äntligen känns det som att träningen rullar på bra. Ska ut och springa idag, om nån timme eller så. Jag känner att jag orkar springa lite längre och mina ben orkar trycka på och springa fortare om jag så vill. Det enda som jag just nu känner halkat efter lite är backträningen, har inte den kraft jag vill ha när det lutar uppför, men det kommer nog inom någon vecka.
Jag hoppas att jag nu kan lyckas hålla i denna träning så att jag kommer i bra form inom någon månad. Visst, är ju långt kvar tills då jag vill vara i riktigt bra form, det är ju i maj-juni då Gnestaloppet är och jag kommer förhoppningsvis också springa en del banlopp då.
Ska kolla igenom de olika tävlingar som finns och fylla på min tävlingskalender på min hemsida http://www.sputchi.se

Minst 50% kvinnor, jämställt??

Jag har alltid propagerat för jämställdhet och att alla ska vara representerade överallt och att både kvinnor och män behövs överallt. Jag själv har tagit ut lite mer föräldraledigt än min flickvän. Vi försöker dela på allt obetalt arbete i hemmet m.m.

Men det jag reagerar på är att många anser att det t.ex. i en företagsledning eller styrelse ska vara "minst 50% kvinnor". Hur kan det vara jämställt?! Hur kan det vara jämställt att det ska vara lika många kvinnor som män men även fler kvinnor än män är okej. Hur kan det vara jämställt?!

Det borde stå hälften kvinnor och hälften män. Jag personligen skulle nog sätta gränserna 60/40, att det ska vara minst 40% av vardera kön.
Vad tycker ni?


Hårt träningspass!

Var ute och sprang med Hellmark idag. Det känns att vi pressar varandra... Redan första stegen så kändes det att tempot var högre än jag brukar ha, sen när det kom backar, som är Hellmarks specialité, så hängde jag inte riktigt med, men så fort det planade ut så kom jag ifatt och det kändes riktigt bra. Sprang ett varv i Kusen på 5.18, hyfsat bra tid, men den kommer bli bättre om några veckor, det kan jag lova!

Det känns i kroppen att man kört hårdare, men det var nog det kroppen behövde, en väckarklocka som säger att det nu är dags att höja tempot och lägga i en högre växel om jag ska hinna träna mig i form till de första tävlingarna. Men kan ju erkänna att det egentligen är i månadsskiftet maj-juni som jag vill vara i toppform på våren, för det är då Gnestaloppet är. Alltid roligt att göra bra resultat på hemmaplan.

Nästa löppass blir på lördag, så blir vila imorgon, behöver nu efter gymet igår o löpning idag =)
På lördag blir det nog lite lugnare. Ska springa samma runda som jag sprang för två veckor sen, försöka slå den tiden, borde jag göra eftersom jag var halvsjuk då jag sprang den rundan senast.

Skriv gärna i kommentarer hur ni tränar m.m. Eller så kan ni skriva något annat *ler*

Alliansen "smyger" fram...

Alliansen monterar ner välfärdsamhället nästan obemärkt. Alliansen gör det smart, istället för att helt ta bort de trygghetssystem som vi har så försämrar de dem och gör lite nerdragningar här och lite där. Detta gör de för att vi vanliga Svenssons inte ska märka det lika lätt.
Alliansens slutmål är och förblir en stat där man betalar minimalt med skatt, får teckna dyra försäkringar, inte har någon som helst trygghet om man skulle bli av med jobbet, där endast de som kan betala för sig får den sjukvård de behöver.
Är det ett sådant samhälle vi vill ha?!
Jag vill det då inte!!
Jag vill se ett Sverige där vi alla hjälps åt att bygga upp välfärden igen, hjälps åt att bygga upp den trygghet folk behöver för att våga satsa på egna företag och nya jobb. Ett Sverige där alla får den vård de behöver oavsett plånbokens storlek. Ett Sverige för alla.

Sprang idag

Var ute och sprang i morse. Kändes som att jag verkligen behövde ett sånt pass som i morse. Att bara få dra ut och springa och känna att jag har ork och inte känner mig sjuk och hängig efteråt. Så nu känns det som jag är på rätt spår igen. Bara att ta det lite lugnt nu i början efter alla sjukdomar för att sedan trappa upp och köra hårdare om någon vecka.
Vill komma igång igen så att jag tränar mina 3 pass i veckan som minst, men helst mera, fast det beror mycket på hur mycket tid man har, finns ju annat i livet som också tar tid *hehe*


1 dag till...

Amanda mår bättre idag så hon går nog till dagmamman imorgon, men jag blir nog hemma ytterligare en dag till, för idag är första dagen som jag känner mig någorlunda okej och lyckats äta både frukost och lunch på flera dagar. Känner mig okej, men har inte återfått orken ännu...

SJUK! :(

Så har man återigen blivit sjuk :( Får se om jag ens kan gå till jobbet imorgon. Jag hoppas jag ska må bättre så jag kan gå. Men det jobbiga är att jag kanske ändå blir hemma för Amanda är lite småhängig, så kanske blir att  vara hemma och ta hand om ett sjukt barn istället. Jag hoppas verkligen att både jag och Amande känner oss piggare senare idag så att både jag kan gå till jobbet och Amanda till dagmamman.
Förstår inte varför jag inte kan bli helt frisk någon gång, har varit småsjuk en längre tid nu, men nu så när jag var ute och sprang igår så kanske det äntligen brytit ut ordentligt, men mår mycket bättre idag än igår, så får se hur det blir imorgon. Det som oroar mig lite är att Amanda börjat bli lite febrig och är väldigt förkyld, hoppas hon håller sig frisk.

RSS 2.0