Återigen halsont :(

Förstår inte varför jag har ont i halsen.
Jag är inte riktigt sjuk,
men samtidigt inte helt frisk.
Jag känner mig hängig,
men orkar samtidigt att träna.
Efter träning mår jag lite sämre,
men sjukdomen bryter inte ut helt heller.
Så nu går jag med halsont och känner mig hängig och orkeslös.
När ska jag bli frisk?
Jag vill börja träna på allvar igen!!

Arbetsgivare är motsträviga!

Jag förstår inte varför arbetsgivare är så motsträviga. Varför är de så lama i sitt handlande? Varför händer inget när man ber dem göra något åt problem som finns som. Enda gången som de verkligen har lite fart är då de ska skära ner personal eller göra en omorganisation, då ska det minsann gå undan, ju fortare desto bättre för då hinner inte personalen eller facket säga sitt.
Om jag någon gång skulle bli företagsledare skulle jag istället hela tiden ha en dialog med personal och facket för att hela tiden få fram bättre lösningar där alla parter blir nöjda. Dessutom så skulle jag se det som ett krav att alltid ha en bemanning som stämmer överrens med bemmaningsplanen. I dagsläget så känns det som att många arbetsplatser satsar på att hela tiden pressa ut så mycket som möjligt ur personalen genom att vara underbemannade konstant. Inte konstigt att folk är mer stressade nuförtiden, eftersom de ska göra dubbeljobb hela tiden och samtidigt ha chefen hängande över sig för att man inte hinner med...


Jag var riktigt rädd!

För precis en vecka sen så utsatte jag mig själv för en situation där jag var riktigt rädd. En rädsla som jag knappt kunde övervinna. En rädsla som fick mig att skaka efteråt. Jag kommer med största sannolikhet att utsätta mig för denna rädsla igen. Samtidigt som jag var riktigt rädd så kändes det som att jag lyckades övervinna en del av den rädsla som ändå påverkar mitt liv. Det jag gjorde var att jag var iväg med Simon och hans syster och klättrade på klättervägg. Då jag är väldigt höjdrädd så blev det en liten utmaning för mig. Första väggen gick bra. Andra väggen så skakade mina händer när jag kom ner. Sen klättrade vi på en vägg där man fick lov att leta grepp runt hörnet vilket betydde att man kollade ner när man var som högst, det var riktigt äckligt! Då var det mer rädsla än lycka av att ha klarat väggen. Vi klättrade vidare och lite senare så skulle jag klättra upp för en vägg där man skulle förbi en upp och nervänd klippavsats, så man fick lov att hänga ut lite och sen försöka ta sig förbi hindret, jag klarade mig förbi med överkroppen, men lyckades inte få ett bra fotgrepp så istället ramlade jag ner. Känslan av att tappa greppet och falla var helt obeskrivligt äcklig, även om man vet att Simon säkrade mig med rep så faller man ändå en liten bit innan man känner rycket och känner att man tryggt hänger i repet och blir nerhissad.


Barn är som dom är...

Barn är som dom är... Här sitter jag med en trött dotter i famnen nu, hon vaknade men ville inte äta gröt utan vill sova, men bara i famnen, lägger man ner henne så skriker hon. Så då får man sitta här.
Barn är som dom är... De vet inte alltid sitt bästa, speciellt inte när det gäller sömn. De vill vara vakna trots att de borde sova.
Barn är som dom är... Men det är också det som gör att vi älskar dem så mycket.

Börjar snart jobba igen

Nu är det inte många dagar kvar innan jag börjar jobba igen. Känns riktigt trist att inte få vara med min dotter på dagarna, men samtidigt så känns det skönt att få lite mer vardag och rutiner. Egentligen känner jag för att säga upp mig och göra något annat, men då det är så osäkert på arbetsmarknaden och man vill ha ett fast och tryggt jobb så stannar jag kvar, åtminstonde i några år till, om det inte dyker upp en räddande ängel och ger mig ett jättebra erbjudande *ler*
Problemet med mig är att jag inte riktigt vet vad jag vill göra, brevbärare vill jag inte vara resten av livet iallafall. Men frågan är vad jag egentligen vill jobba med? Jag älskar att diskutera och skulle kunna tänka mig en politisk karriär, men samtidigt så vill jag arbeta med kroppen lite, skulle inte klara av att ha ett helt stillasittande arbete. Så det bästa kanske vore att vara politiker eller debbatör/kolumnist och sen lyckas med löparträningen så att jag delvis kan leva på min löpning. Då uppstår dock ett till problem, löpningen kan jag inte hålla på med i så många år, så då måste jag ändå komma på något nytt om några år igen ju. Hmmm, måste fundera ut vad jag vill göra när jag är 35 år, så jag har lite tid att ta mig dit också =)

RSS 2.0