Personligt rekord på 800 m!

Satte igår personligt rekord på 800 m. Sprang första varvet på dryga 1.07 och andra varvet på dryga 1.05. Det nya rekordet lyder nu på 2.12,63. Det är 1,36 sekunder bättre än mitt gamla rekord som jag satte i maj 2005.

Trots rekord så känner jag mig inte helt nöjd, vet att jag har mer i kroppen att ge, dessutom vet jag att jag skulle bli så himla mycket bättre om jag tränade mer, så är lite arg på mig själv att jag inte tränat mer det senaste året. Men förhoppningsvis ska det bli bättring med det, för har gjort upp träningsschema och känner nu att jag verkligen vill satsa på att bli bättre på de kortare distanserna. Vill slå mina personliga rekord och försöka nå vissa av IFK Gnestas klubbrekord.

Nästa lopp är Midnattsloppet på lördag, sen är det 800 m på tisdag och 400 m på onsdag.


Intervallpass

Då har man kommit tillbaks från ännu ett intervallpass. Känns skönt att springa av sig lite och känna efteråt att man kanske kommer få lite träningsvärk. Idag så sprang jag intervaller upp till ca 300 m på en grusplan. 21 minuters intervall-träning blev det idag. Måste ju få upp tempot till den 15/8 då jag springer 800 m. Springer samma längd även den 21/8. Sen den 22/8 så kommer jag för första gången testa att springa 400 m, ska bli spännande o se vilken tid jag får på den sträckan. Jag hoppas på en tid under 1 minut, men är glad om det blir strax ovanför också.

Har även börjat på gym, så mitt mål är att träna där 1 gång i veckan, så att jag kan förebygga skador till nästa säsong. Skador har ju förstört de senaste säsongerna, så till nästa säsong gäller uppbyggnad och åter uppbyggnad, hela vintern ska jag träna kontinuerligt så att jag nästa vår kan köra igång på allvar på en gång.

RSS 2.0